به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، آیت الله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی طی سخنانی در همایش ملی "بازخوانی ماهیت تشیع انگلیسی" با بیان اینکه مسئله تشیع انگلیسی و اسلام آمریکایی چالش بزرگ دوره جدید مبارزات فکری و جریان جامعه اسلامی است، اظهار داشت: جریان اسلام آمریکایی که در بیانات امام راحل به آن اشاره شده و هم جریان تشیع انگلیسی که اهداف جهان استکبار را دنبال میکند هر دو بسیار خطرناکند.
وی تأکید کرد: تشیع انگلیسی از اسلام آمریکایی بسیار خطرناک تر است زیرا از ابزارهای نرمتری بهره میگیرد. هرجا انحرافی که به وجود میآید و اگر آن انحراف از ابزارهای نرمتری استفاده کند خطر آن به مراتب بیشتر است.
آیت الله اراکی با بیان اینکه جریان اسلام آمریکایی با پوشش اسلام، اهداف آمریکا را دنبال میکند، اظهار داشت: منبع اصلی این جریان عربستان سعودی است و وهابیت مادر فکری این جریان است.
وی تأکید کرد: امروز شاهد خطری هستیم که اسلام آمریکایی آنرا در جهان به وجود آورده و مهمترین ابزاری که اسلام آمریکایی برای ایجاد بحران در جهان اسلام از آن بهره میگیرد ابزار تفرقه است و این ابزار توسط جریانهایی که اسلام آمریکایی آنرا به وجود آورده نظیر القاعده، طالبان، النصره و ... مورد استفاده قرار میگیرد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب با بیان اینکه آنچه امروز از جریان اسلام آمریکایی خطرش بیشتر است، تشیع انگلیسی است، گفت: آنچه در برابر اسلام آمریکایی میایستاد و مقاومت میکرد جریان اسلام اصیلی بود که رهبری آن بر عهده علمای جهان تشیع بود لذا برنامه دیگری بعد از پایان جنگ صدام علیه جمهوری اسلامی ایران و بویژه بعد از نابودی رژیم صدام اجرا شد تا جلوی این حرکت اسلام اصیل را بگیرند که در نتیجه تشیع انگلیسی به وجود آمد و یکی از هدفهای آن نفوذ در دو جامعه ایران و عراق بود زیرا اگر این دو جامعه قوی و نیرومند به هم میپیوستند سرنوشت جهان اسلام تغییر میکرد و جهان اسلام متحدتر و قدرتمندتر میشد و آنها برای مقابله با چنین اتفاقی نسبت به تقویت تشیع انگلیسی سرمایهگذاری عظیمی انجام دادند.
آیت الله اراکی در ادامه به شاخصههای جریان تشیع انگلیسی اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین استراتژی تشیع انگلیسی این است که ضمن تهی کردن محتوای تشیع آنرا را در امور سطحی نگه دارد.
وی با بیان اینکه ماهیت جریان علوی ماهیت ظلمستیزی و عدالتخواهی است، اظهار داشت: و این ماهیت در ادبیات امام راحل پدیدار شد و به نوعی امام راحل احیاگر جریان استکبار ستیزی در دنیای معاصر بودند لذا این جریان انگلیسی تلاش کرد که این ماهیت اصلی را از جریان تشیع بگیرد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب تأکید کرد: رسانهها جریان تشیع انگلیسی و رؤسای این جریان تاکنون یک کلمه علیه آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی سردمداران استکبار در دنیای امروز حرف نزدهاند این نشان میدهد که این جریان به دنبال چیست.
آیت الله اراکی گفت: امروز تشیع انگلیسی یکی از مهمترین اهدافش این است که تلاش میکند تا وجود استکبار مشروعیت پیدا کند و نبرد با استکبار غیر مشروع باشد، وجود رژم صهیونیستی مشروع و جنگ با این رژیم غیر مشروع باشد در حالیکه هویت شیعه ظلمستیزی و استکبارستیزی است اگر استکبارستیزی را از شیعه بگیرند دیگر چیزی از آن نمیماند.
وی افزود: آمریکا و همپیمانانش از سردمداران ظلم در جهان هستند و عربستان سعودی نیز یکی از هم پیمانان آمریکا در جهان است و هر اتفاقی که در منطقه رخ میدهد یک پایه آن عربستان سعودی است اما میبینیم که جریان تشیع انگلیسی در صحبتهای خود حتی یک موضعگیری ساده علیه عربستان نداشته است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب افزود: شاخصه دوم این جریان افراط در مسائل فرعی و تحت الشعاع قرار دادن مسائل اصلی توسط مسائل فرعی است.
آیت الله اراکی با اشاره به اینکه امام حسین (ع) می فرمایند: «قیام من برای احیای سیره جدم رسول الله(ص) است»، افزود: هویت قیام سید الشهدا برای احیای اسلام حقیقی بود بنابراین می بینیم که جریان تشیع انگلیسی سعی میکند تا اهداف قیام سید الشهدا را با یک سری از رفتارهای فرعی تحت الشعاع قرار دهد و شعائر حسینی را در یک سری رفتارهای خلاصه کند که اصلا هیچ ارتباطی به اهداف قیام حسینی ندارد.
وی با بیان اینکه آن کسی که جریان اعتقادی را به یک جریان اجتماعی جاویدان تبدیل کرد سید الشهدا بود، اظهار داشت: الان آنچه جریان اسلام ناب را به یک جریان اجتماعی عملیاتی، اثر بخش و تغییردهنده تبدیل میکند سیدالشهداء و شعائر حسینی است و انقلاب اسلامی نیز محصول شعائر سیدالشهداء است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب تأکید کرد: اگر شعائر حسینی از محتوا خالی شود تبدیل به یک سری شعارها و رفتارهای بیمحتوا میشود.
آیت الله اراکی در ادامه گفت: شاخصه سوم جریان تشیع انگلیسی مبارزه با وحدت و یکپارچگی جهان اسلام است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب با بیان اینکه در قرآن کریم ماهیت جامعه اسلامی، ماهیت جامعه واحد تعریف شده است، به آیه شریفه «إِنَّ الَّذِينَ فَرَّقُواْ دِينَهُمْ وَكَانُواْ شِيَعًا لَّسْتَ مِنْهُمْ فِي شَيْءٍ إِنَّمَا أَمْرُهُمْ إِلَى اللّهِ ثُمَّ يُنَبِّئُهُم بِمَا كَانُواْ يَفْعَلُونَ" اشاره کرد و گفت: خداوند در این آیه شریفه تأکید میکند ای رسول تو را با آنها که دين خويش فرقه فرقه کردند و دسته دسته شدند ، کاری نيست، کار آنها با خداست و خدا آنان را به کارهايی که میکردند آگاه میسازد.
وی با اشاره به اینکه یکی از مباحث علم الاجتماع اسلامی این است که جامعه بشری چگونه میتواند به جامعه واحد تبدیل شود و چه قدرتی میتواند جامعه بشری را یکی کند؟ اظهار داشت: وحدت جامعه بشر تنها از طریق پیروی از رهبری الهی میسر میشود و آن قدرتی که انسانهای پراکنده را متحد میکند ایمان اطاعت از رهبری الهی است.
آیت الله اراکی افزود: اگر جامعه اسلامی پیرو رهبری الهی شد این جامعه حقیقتا واحد میشود و اتحاد جامعه اسلامی به نفع مسلمانان و به ضرر دشمنان اسلام است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب با بیان اینکه وحدت به نفع جهان اسلام است، تأکید کرد: اما میبینیم که جریان تشیع انگلیسی به شدت مخالف وحدت جهان اسلام است.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: فرهنگیسیاسی
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا- آیت الله اراکی ، مجمع تقریب مذاهب اسلامی ، وحدت ، تشیع انگلیسی ، اسلام آمریکایی- ,